Annons

Ängelholmshem höjer hyran med en procent

Ängelholm Hyresförhandlingarna är klara mellan Ängelholmshem och Hyresgästföreningen. Hyran höjs med en procent från och med årsskiftet. Men Ängelholmshem är kritisk till förhandlingssystemet.
Foto: Anna Hultberg
Örkelljungabostäder höjer hyrorna med 1,09 procent i snitt.

Den som betalar en månadshyra på 6 000 kronor får en hyreshöjning med 60 kronor från och med den första januari nästa år. Ängelholmshem ville ha 2,4 procent i hyreshöjning men parterna kom överens om en procent.

Anders Dahl är ekonomi och administrativ chef vid Ängelholmshem. Han är inte helt nöjd med årets uppgörelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

‒ Det är inte vad vi hade tänkt oss. Hyreshöjningen på en procent täcker inte våra omkostnader. Nu får vi omprioritera vår verksamhet. Det brukar bli underhållet som får stryka på foten.

Varför just en procent?
‒ Dagens hyresförhandlingsprocess går ut på att alla ska få vad övriga i regionen får. Jag har en stark åsikt om att hela förhandlingsprocessen måste reformeras.

Annons

Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén håller inte med:

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

‒ Den slutgiltiga nivån på en procent uppnåddes efter förslag från Ängelholmshem. Som vanligt hamnar en förhandlingsöverenskommelse på en nivå som båda parter är lagom nöjda med. Vi hade gärna sett en lägre nivå men vi tar ansvar för de uppgörelser vi träffar.

– Vi har i dagsläget förhandlat klart två tredjedelar alla lägenheter. Uppgörelserna varierar från 0,45 – en procent. I landet ligger snittet just nu på 0,8 procent. Förhandlingarna med Ängelholmshem har förts i en god och konstruktiv anda.

Annons

Ängelholmshem har cirka 3 000 lägenheter. I år höjdes hyran med 0,9 procent i genomsnitt.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.