HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Åtgärdsföreläggande i Gnosjö

Jönköping Det blir åtgärdsföreläggande för Baldershuset AB. Det beslutade Hyresnämnden i veckan. Föreläggandet gäller kraftigt slitage i en lägenhet i Gnosjö. – Hyresgästen och vi är mycket nöjda, säger Mariana Lesic, ombud på Hyresgästföreningen Sydost.

Hem och Hyra skrev nyligen om ärendet där stora hål i en hyresgästs väggar, skapat oenighet. Hyresvärden hävdade att hyresgästen orsakat hålen, medan hyresgästen menade att hålen var där när han flyttade in i för tre år sedan. Hyresvärden hänvisade då till det besiktningsprotokoll som hyresgästen skrev under då han flyttade in. Hyresgästföreningens ombud Mariana Lesic åberopade lägenhetens faktiska skick, stora hål i väggarna i framför allt vardagsrum, kök och hall.

Nu ålägger alltså nämnden hyresvärden att åtgärda bristerna senast den sista juni i år. I beslutet nämnder de ingenting om besiktningsprotokollet.

Annons
Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

– Det är jag glad för. Man ska inte låsa sig till protokollet utan gå på lägenhetens faktiska skick och utseende, menar Marina Lesic.

I yrkandet begärdes även åtgärder för andra slitage, exempelvis. slitna dörrkarmar, bubblig plastmatta i kök och hall och trasiga fönsterspröjs. Dessa yrkanden lovade dock värden muntligt under sammanträdet att åtgärda. Hyresgästföreningen har tillsammans med värden gjort en tidsplanering för åtgärderna.

Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.