Annons

Attefall nobbar vädjan från kanadensiska hyresgäster

Nyheter Hyresgäster hos Akelius i Kanada har bett Stefan Attefall om hjälp i samband med en stor renovering. Bostadsministern svarar att han tyvärr inte kan lägga sig värdens planer.

Sveriges största hyresvärd heter numera Akelius. Den privata fastighetsägaren har 43 000 lägenheter inom sitt bestånd och det slutar inte där. Bostadsjätten äger även fastigheter i Tyskland, England och Kanada.

I sistnämnda land har de förekommit stora protester inför en stundande renovering av fastigheter i stadsdelen Parkdale i Toronto. Hyresgästerna oroar sig chockhöjda hyror och vräkningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Oron är så stor att en organisation specialiserad på juridisk hjälp vänt sig till den svenske bostadsministern för att få hjälp.
I ett brev till Stefan Attefall, som skickades i somras, ber de ministern att beordra en granskning av Akelius och uppmana bostadsbolaget att ta ett större socialt ansvar.

Annons

Nu har Stefan Attefall svarat. Han ger dock inte de kanadensiska brevskrivarna så mycket hopp om att kunna bistå dem.

”I Sverige får inte ministrar lägga sig i enskilda ärenden, det kan ses som ministerstyre och är förbjudet. Jag hoppas och tror att ni kan lösa situationen i enighet med de regler som finns i Kanada. Efter vad ni beskriver har det tagits steg i rätt riktning för att få till en fruktsam dialog mellan hyresgästerna och Akelius”, skriver Stefan Attefall i sitt svar.

Annons
Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.