Annons

Bättre men inte bra i Sandviken

Sandviken Balkonger som bör ses över, dåliga dörrar och fuktiga förråd. Det är ett par iakttagelser företrädare för Hyresgästföreningen gjorde i ett hus på Odengatan.

Tre jurister, en förhandlare, en ärendehandläggare och ordföranden i Hyresgästföreningen i Sandviken genomförde för en vecka sedan en så kallad RIBB, Rättslig inventering i befintlig bebyggelse,  i Sandvikenhus fastigheter på Odengatan i Sandviken.

Resultatet var dystert med trasiga trappräcken, balkonger som bör ses över, dörrar som är otäta, tvättstugor med för små tvättmaskiner och förråd där fukten tränger in om det regnar, men trots det var läget ändå bättre än man befarat.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi blev positivt överraskade för de allmänna utrymmena var städade och lampor och lysknappar var lagade. Det är en början i alla fall, säger Jessica Salming, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

I de enskilda lägenheter fann man att badrummen var i dåligt skick de flesta fall. I ett kök fanns maskar i fläkten och i den lägenhet där hyresgästen hittat vägglöss hade hyresvärden varit sen med att vidta åtgärder.

– Vi kommer att gå igenom de brister vi hittat med Sandvikenhus affärsområdeschef Jens Strandin nästa vecka och jag tror att vi tillsammans med honom ska hitta lösningar som förbättrar förhållandena för hyresgästerna, säger Jessica Salming.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Sandvikenhus.

Annons

 

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Så spreds vägglöss i flerfamiljshuset - demenssjuk tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.