Annons

Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Uppsala Det är ännu oklart vem som kommer efterträda Stefan Sandberg på posten som vd för Uppsalahem. Nästa torsdag väntas bolaget fatta beslut på ett extrainsatt styrelsemöte.
Foto: Monika Steczkó/Uppsalahem
I nästa vecka väntas Uppsalahems styrelse med Elnaz Alizadeh i spetsen fatta beslut om vem som blir Uppsalahems nya vd.

Stefan Sandberg slutade som verkställande direktör för Uppsalahem i februari, efter fyra år på posten. Han är nu vd för hyresjätten Svenska bostäder i Stockholm. Tills vidare står Benny Enholm vid rodret för Uppsalahem.

I januari annonserades vd-tjänsten ut och rekryteringsarbetet är nu inne i slutfasen. Intresset har varit stort, enligt Uppsalahems styrelseordförande Elnaz Alizadeh Abadi (s).

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Rekryteringsfirman gjorde en första utgallring, sedan tog de ut några som djupintervjuats av styrelsen och rekryteringsfirman. Av dem blev det en handfull kandidater kvar och till slut utkristalliserades en person. Om allt går som det ska tar vi beslut på ett extrainsatt styrelsemöte den 29 april, då är vi i hamn.

Annons

Varför har rekryteringen dragit ut på tiden?

– Det har den inte, allt har rullat som planerat. Men det har varit en stor rekryteringsgrupp och det har varit en lång process att få ihop datum så att alla har kunnat träffa alla kandidater, säger Elnaz Alizadeh Abadi.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.