HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Uppsala Det är ännu oklart vem som kommer efterträda Stefan Sandberg på posten som vd för Uppsalahem. Nästa torsdag väntas bolaget fatta beslut på ett extrainsatt styrelsemöte.
Foto: Monika Steczkó/Uppsalahem
I nästa vecka väntas Uppsalahems styrelse med Elnaz Alizadeh i spetsen fatta beslut om vem som blir Uppsalahems nya vd.

Stefan Sandberg slutade som verkställande direktör för Uppsalahem i februari, efter fyra år på posten. Han är nu vd för hyresjätten Svenska bostäder i Stockholm. Tills vidare står Benny Enholm vid rodret för Uppsalahem.

I januari annonserades vd-tjänsten ut och rekryteringsarbetet är nu inne i slutfasen. Intresset har varit stort, enligt Uppsalahems styrelseordförande Elnaz Alizadeh Abadi (s).

Läs ocksåFastighetsägaren Ola: inför körkort för hyresvärdar

– Rekryteringsfirman gjorde en första utgallring, sedan tog de ut några som djupintervjuats av styrelsen och rekryteringsfirman. Av dem blev det en handfull kandidater kvar och till slut utkristalliserades en person. Om allt går som det ska tar vi beslut på ett extrainsatt styrelsemöte den 29 april, då är vi i hamn.

Varför har rekryteringen dragit ut på tiden?

– Det har den inte, allt har rullat som planerat. Men det har varit en stor rekryteringsgrupp och det har varit en lång process att få ihop datum så att alla har kunnat träffa alla kandidater, säger Elnaz Alizadeh Abadi.

Läs ocksåEn fråga om liv och död - gratis boendestöd avgörande för Peter
Läs också Så tycker vi om att jobba hemma Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Outhyrda bostäder i Norrland kostar miljoner - varje månad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.