Annons

Bin bidrar till trivsel på Kvarngärdet

Uppsala Hallå där, Carl-Johan Lindörn, förvaltare på Uppsalahem, som placerat ut en bikupa på Kvarngärdet.
Foto: Kid Reslegård Svedberg
Carl-Johan Lindörn är förvaltare på Kvarngärdet, som häromveckan fått tillskott av en bikupa på Gärdets bilgata.

Hur kommer det sig?

– Dels är det ett försök av oss att jobba mer aktivt med hållbarhet. Bin är bra för ekosystemet, de bidrar till pollinering. Det är en bra aktivitet för den biologiska mångfalden och så har vi också skapat en trevlig yta för hyresgästerna. Runt omkring bikupan på Gärdets bilgata har vi planteringar med kryddväxter som bin gillar. Allt på platsen är gjort av återbrukat material – staket, bänkar, krukor och ett vattenbad för insekter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har ni fått några reaktioner från hyresgästerna på bikupan?

Annons

– Jag fick ett mejl innan från en hyresgäst som var lite orolig för hur bina skulle bete sig, om de skulle svärma iväg. Men biodlare sköter om kupan och tittar till bina varje vecka så att de har det bra och inte svärmar iväg. Sedan är bin ganska harmlösa. De är inte som getingar, att de är intresserade av saft och bullar, utan de intresserar sig mer för kryddor och blommor.

Bin bidrar till den ekologiska mångfalden på Kvarngärdet.

Kan det bli fler bikupor i Uppsalahems regi?

Annons

– Det finns absolut potential för det, men det är inget vi beslutat om.

Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.