Annons

Boendeparkering i Ljura försenas

Norrköping Införandet av boendeparkering i Ljura och Klingsberg försenas. De boende får vänta ytterligare en månad på att kunna parkera med rabatt på kommunens mark.

​Boendeparkering skulle ha införs i Ljura och Klingsberg den 1 oktober. Datumet har nu ändrats till 1 november och enligt Norrköpings kommun är det tekniska problem som ligger bakom förseningen. Sedan tidigare är det bestämt att även Ektorp och Kneippen får boendeparkering 1 november och det datumet ligger fast tills vidare.

Boendeparkering kan vara ett alternativ för den som inte kan eller vill hyra en egen parkeringsplats. Oftast gäller boendeparkering när man ställer bilen på en gata, men det kan också vara någon annan, särskilt anvisad, plats. Fördelen är att man får parkera med rabatt i upp till sex dygn i sträck, men det är ofta dyrare än att hyra en plats av sin hyresvärd.

”Syftet är att göra det möjligt för dem som bor i centrum att lämna bilen hemma”, skriver Norrköpings kommun på sin hemsida.

Men för att få parkera billigare måste man söka tillstånd hos kommunen i förväg. För att få tillstånd krävs att man är skriven i ett område där det finns boendeparkering.

Servicen finns redan i flera områden i Norrköping: Centrum, Söderstaden, Oxelbergen och Marielund.

I samband med utökningen den 1 oktober höjs också priset för ett parkeringstillstånd, från 175 kronor i månaden till 250 kronor. Detta vållade protester bland allmänheten, när den planerade taxehöjningen blev känd i våras. I juni beslutade kommunfullmäktige att höjningen ska genomföras.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.