Annons

Bostadspolitik tema för kongress i Västerås

Gävleborg Hallå där, Katharina Bäcklin Arvidsson, chef för Hyresgästföreningens kontor i Västerås, som är med och arrangerar bostadskongress på Aros Congress Center i Västerås på tisdag.
Katharina Bäcklin Arvidsson är med och arrangerar bostadskongressen i Västerås på tisdag.

Hur kommer det sig att Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle anordnar en bostadskongress?

– Initiativet kommer från regionens bostadspolitiska grupp. 2018 anordnades en kongress i Uppsala. Då föddes tanken att ha en varje år, som alternerar mellan Gävle, Uppsala och Västerås. Nu passar det bra eftersom det är ett år efter januariöverenskommelsen, det är mycket uppmärksamhet på 73-punktsprogrammet nu.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vilka vänder ni er till?
– Syftet är att nå politiska beslutsfattare och andra som är intresserade av boende och hyresfrågor. Vi har 150 platser och i fredags var det 145 anmälda. Det är bättre uppslutning än i Uppsala då det var 70 deltagare.

Finns det någon särskild höjdpunkt i programmet?
– Nej, dragplåstret är snarare att vi har en sådan bredd på talare och paneldebattörer, allt från riksdagsledamöter till representanter från Sveriges allmännytta. Sedan deltar även anställda och förtroendevalda från Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.