Annons

Bostadsrättshavare får inte hjälp

Nyheter ​Bostadsrättsinnehavare ska inte få juridisk hjälp av Hyresgästföreningen. Så många argumenterade mot idén på stämman, att förbundsstyrelsen tog tillbaka sitt förslag om en försöksverksamhet.
Förbundsstyrelsen hade föreslagit att en eller några regioner på försök skulle kunna ge utökad juridisk service. Mot en viss, rabatterad avgift, skulle de kunna ge juridisk service till bostadsrättshavare, som är medlemmar i Hyresgästföreningen.
Men bland ombuden på stämman fanns många som av ideologiska skäl inte ville ha något sådant försök. Förbundsstyrelsen drog då tillbaka den delen av förslaget.
Den enda del som blev kvar var att medlemsförmånen hos Familjens jurist ska utvecklas. Där kan medlemmar få rabatt på avgiften för juridisk hjälp i bland annat familjerättsliga ärenden, men hittills har den möjligheten utnyttjats av mycket få medlemmar.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.