HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nöjda lokalhyresgäster hos Vätterhem

Jönköping Rent, snyggt och tryggt. Det tycker hyresgästerna i Vätterhem om sina bostadsområden, enligt bostadsbolaget senaste kundundersökning. Sämre är det med ventilation och inomhustemperatur.

För andra året i rad har Vätterhem undersökt vad lokalhyresgäster tycker om sin hyresvärd. Den här gången delade bostadsbolaget ut enkäterna personligen. 50,3 procent svarade på enkäten, enligt ett pressmeddelande från Vätterhem.

Majoriteten av de tillfrågade upplever sin boendemiljö som ren, snygg och trygg. Vätterhem har sedan föregående års kundundersökning förbättrat belysningen på gårdar och utemiljö. I årets kundundersökning har kundernas nöjdhet kring trygghet ökat 17,2 procentenheter. 

Läs ocksåKronofogden säljer Värsta värdens skidanläggning

– Det är ett bevis på att de trygghetsskapande insatser, med fokus på utemiljö och belysning, som skett i våra stadsdelar under året har fungerat. Vi gör också stora förbättringar när det gäller tillgång på parkeringsplatser för personal och fastigheternas serviceutbud, enligt Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth.

Hyresgästerna är mindre nöjda med temperaturkomforten och ventilationen. En annan utmaning är också att förbättra hanteringen av felanmälningar. Här backar nöjdheten från 73,1 procent till 65 procent. Under året ska bostadsbolaget därför starta upp ett pilotprojekt kring digital felanmälan för lokalhyresgäster på Råslätt. Om projektet blir lyckat ska de fortsätta med arbetet på bostadsbolagets övriga områden.

Hela 95,9 procent av de tillfrågade hyresgästerna kan tänka sig att rekommendera Vätterhem som hyresvärd.

Läs ocksåEn vecka efter Boråsbranden är deras liv ett kaos: "Vart ska jag ta vägen?"
Läs också Tunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret Värdarna i Norrland trappar upp jakten på svartuthyrare Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.