Annons

Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred

Hultsfred Trasiga elledningar, lampor som överbelastar elsystemet och inga brandvarnare. Räddningstjänsten har hittat allvarliga brister i bostäder som privata fastighetsägare i Hultsfred hyr ut till nyanlända.

Räddningstjänsten i Hultsfred har hittat stora brister i brandskyddet i flera fastigheter som hyrs ut till nyanlända, skriver Nyheterna. Tidningen har tidigare skrivit om att Räddningstjänsten hittat bostäder som är rent farliga boendemiljöer och inte godkända ur brandskyddssynpunkt. Räddningschefen Michael Hesselgård har vid tillsyn på ytterligare fastigheter funnit brister även där.

– De som köpt upp kåkarna verkar inte alls tänka på att ha ett fungerande brandskydd. Målsättningen verkar bara vara att tjäna så mycket pengar som möjligt. Vi kan aldrig acceptera att människor ska bo i miljöer som är så pass otrygga som det rör sig om i de fastigheter vi har granskat, säger Michael Hesselgård till Nyheterna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det rör sig bland annat om trasiga elledningar, tomma brandsläckare, lampor som överbelastar elsystemet och total avsaknad av brandvarnare. Michael Hesselgård har skrivit förelägganden till privatvärdarna att åtgärda problemen. Om inte bristerna åtgärdas blir nästa steg att skriva förelägganden med viteshot.

Annons
Läs också Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.