Annons

Buller från farthinder till hyresnämnden

Gävle En hyresgäst hos Gavlegårdarna begär hos hyresnämnden nedsatt hyra på grund av buller från gatan utanför. Hyresvärden menar att bullret ligger under gränsvärdet.

Orsaken till bullret är ett farthinder på Batterigatan där bilar och bussar först saktar in för att sedan gasa upp och köra vidare.

Hyresgästföreningens jurist Anna Hallberg bistår hyresgästen i hyresnämnden, där fallet tas upp 10 november. I sitt yttrande skriver hon bland annat att de mätningar Gavlegårdarna gjort har skett på tider då det var ovanligt lugnt på gatan utanför.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt Gavlegårdarna ligger bullernivån i lägenheten under gränsvärdet men Hyresgästföreningen, som tagit kommunens miljöinspektör till hjälp, i sina mätningar har kunnat konstatera helt andra och mycket högre värden. Gavlegårdarna skriver också i sitt yttrande till hyresnämnden att fönsterbyten sker i området och att de nya fönstren kommer att ”medföra bättre inemiljö i lägenheterna”.

Hyresgästföreningen menar att hyresgästen bör få en hyresreduktion med 20 procent per månad från november 2013 till dess att bristerna i hyresgästens boende är åtgärdade.

Annons
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.