HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bullerstörda hyresgäster får dela på 350 000 kronor

Malmö I fem månader byggde hyresvärden om lokaler i huset i centrala Malmö. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen ersätts hyresgästerna nu för störningen.

En handfull medlemmar hörde av sig till Hyresgästföreningen efter att de blivit rejält störda av buller när deras hyresvärd MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, byggde om en lokal i deras hus på Kamrergatan i centrala Malmö. Hyresgästföreningen vände sig i sin tur till MKB och efter ett par månaders förhandling får de 78 hyresgästerna nu dela på drygt 350 000 kronor. De hyresgäster som har störts mest får också störst del av kakan.

– Det känns bra att hyresvärden lyssnade på hyresgästerna. Fastighetsägaren har visat stor förståelse samtidigt som det har tagit ett tag att komma överens om en nivå på ersättningen som vi kunde vara nöjda med, säger Caisa Andersson, jurist på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåKastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

I praktiken får hyresgästerna en hyresrabatt på mellan 12 och 33 procent under den tid som störningarna pågått.

Läs också Levde i kaos utan el och nycklar – nu tvingas kvinnan bort från lägenheten Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Kartläggning i Norrland: Tusenlappar i avgift om du stör grannen Kastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.