Annons

Bullerstörda hyresgäster får dela på 350 000 kronor

Malmö I fem månader byggde hyresvärden om lokaler i huset i centrala Malmö. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen ersätts hyresgästerna nu för störningen.

En handfull medlemmar hörde av sig till Hyresgästföreningen efter att de blivit rejält störda av buller när deras hyresvärd MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, byggde om en lokal i deras hus på Kamrergatan i centrala Malmö. Hyresgästföreningen vände sig i sin tur till MKB och efter ett par månaders förhandling får de 78 hyresgästerna nu dela på drygt 350 000 kronor. De hyresgäster som har störts mest får också störst del av kakan.

– Det känns bra att hyresvärden lyssnade på hyresgästerna. Fastighetsägaren har visat stor förståelse samtidigt som det har tagit ett tag att komma överens om en nivå på ersättningen som vi kunde vara nöjda med, säger Caisa Andersson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I praktiken får hyresgästerna en hyresrabatt på mellan 12 och 33 procent under den tid som störningarna pågått.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.