HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De flyttar från röken

Lidköping ​Efter 25 år i radhus hittade Yngve och Eva Svensson drömlägenheten där de skulle bo resten av livet. Men nu tycker de att hemmet blivit som ett fängelse. – Om inte detta ordnar sig måste vi flytta, säger Eva.

​Problemet uppstår när grannen röker. Lukten går upp till balkongen och in i Yngve och Evas lägenhet genom två friskluftsventiler och via ytterdörren, som har direktkontakt med balkongen.

Paret vill inte bråka med grannarna, utan tycker att boendemiljön är hyresvärden AB Bostäder i Lidköpings ansvar.
– Är det inte normal standard att kunna sitta ute på balkongen, säger Yngve.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak
Paret tyckte inte att värden lyssnade och vände sig till hyresnämnden.
Beslutet blev att bolaget ska installera kolfilter i fönsterventilerna mot gården och montera en skiva med tätning på gallergrinden mot trapphuset. Svenssons överväger att överklaga. Åtgärderna gör ju inte att de kan vädra lägenheten. Yngve tror att kravet på rökfria hyresrätter ökar i takt med att 40-talisterna lämnar sina villor.

AB Bostäder har dock inte märkt av någon efterfrågan enligt vd Mats Boström.
– Vi har inte diskuterat frågan, men det är både möjligt och troligt att vi inför regler om rökning i framtiden. Det blir i så fall aktuellt i nyproducerade fastigheter, säger han.

Läs också Peter rökte inomhus i 20 år - striden om rekordkravet på 415 000 kronor är över Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.