Annons

Deras värd måste fixa 70-årigt badkar

Nyheter Det har fixat mycket själva och stått ut med minimalt underhåll. Men när Ulrika kände sig hotad efter en felanmälan fick hon de nog.

​Peter von Gegerfelt och Ulrika Fernstedt har lagt in nya golv, målat och tapetserat, rensat avlopp och fixat det mesta i den lilla trean i Hammarbyhöjden i södra Stockholm.

Men allt varken kan eller vill de göra själva och sedan Iris och Stellan föddes känns det allt jobbigare att badrummet är i så dåligt skick.
Droppandet från den gamla otäta kranen har lämnat en bred, grön rand i den slitna badkarsemaljen. Runt kranen är väggen slarvigt spacklad och handfatet har spruckit.
– Vi har felanmält, men inget händer. Droppen var när jag ringde och berättade att det såg ut som fuktbubblor i väggen. Då blev han väldigt aggressiv och tyckte att jag skulle flytta, berättar Ulrika.
Det fick paret att gå till Hyresgästföreningen och vidare till hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden Egon Saat hävdar att hyresgästerna har orsakat skadorna själva.
– De har låtit vattnet stå på och rinna eftersom de vill ha ett nytt badrum. För ett år sedan såg badkaret inte alls ut så där, säger han.

Hyresnämnden trodde inte på hans argument, utan beslutade att värden måste emaljera om eller byta ut badkaret.
Hyresgästföreningens jurist Torbjörn Larsson säger att värden borde inse att badrummet behöver helrenoveras.
– Stammar byts normalt efter cirka 50 år. De här badrummen går 20 år på övertid.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.