Annons

Dök inte upp i nämnden – miste lägenheten

Kristinehamn En kvinna i Kristinehamn infann sig inte till hyresnämnden för att försvara sitt hyreskontrakt efter att hon blivit uppsagd av sin värd. Därför mister hon sin bostad.

En kvinna i 25-årsåldern i Kristinehamn blev uppsagd från lägenheten av sin privata hyresvärd. Anledningen var störningar och en hyresskuld på närmare 16000 kronor.

Enligt hyresvärden är det en lång lista med brott som kvinnan, hennes partner och deras bekanta gjort sig skyldiga till i lägenheten: de har sålt narkotika, förvarat stöldgods, hotat grannar och inför minderåriga grannbarn råkat i slagsmål och misshandlat varandra. Dessutom ska kvinnan ha spelat hög musik och bankat i lägenheten så att det stört grannarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Allt detta förde hyresvärden fram som skäl för uppsägningen under förhandlingen med hyrenämnden. 

Annons

Men trots att kvinnan hade kallats till hyresnämnden för att försvara rätten att bo kvar, dök hon inte upp. Hon hade inte heller skrivit till nämnden och gett sin syn på saken och därför beslutade nämnden att gå på värdens linje –  att säga upp kvinnan.

Nämnden skriver i sitt beslut: ”Det får tolkas så att hon inte ifrågasätter hyresvärdens uppgifter. Hyresnämnden har då vid sin prövning att utgå från att de uppgifter som hyresvärden lämnat är riktiga.”

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Enligt beslutet skulle kvinnan lämna bostaden omedelbart.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.