HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dök inte upp i nämnden – miste lägenheten

Kristinehamn En kvinna i Kristinehamn infann sig inte till hyresnämnden för att försvara sitt hyreskontrakt efter att hon blivit uppsagd av sin värd. Därför mister hon sin bostad.

En kvinna i 25-årsåldern i Kristinehamn blev uppsagd från lägenheten av sin privata hyresvärd. Anledningen var störningar och en hyresskuld på närmare 16000 kronor.

Enligt hyresvärden är det en lång lista med brott som kvinnan, hennes partner och deras bekanta gjort sig skyldiga till i lägenheten: de har sålt narkotika, förvarat stöldgods, hotat grannar och inför minderåriga grannbarn råkat i slagsmål och misshandlat varandra. Dessutom ska kvinnan ha spelat hög musik och bankat i lägenheten så att det stört grannarna.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Allt detta förde hyresvärden fram som skäl för uppsägningen under förhandlingen med hyrenämnden. 

Men trots att kvinnan hade kallats till hyresnämnden för att försvara rätten att bo kvar, dök hon inte upp. Hon hade inte heller skrivit till nämnden och gett sin syn på saken och därför beslutade nämnden att gå på värdens linje –  att säga upp kvinnan.

Nämnden skriver i sitt beslut: ”Det får tolkas så att hon inte ifrågasätter hyresvärdens uppgifter. Hyresnämnden har då vid sin prövning att utgå från att de uppgifter som hyresvärden lämnat är riktiga.”

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Enligt beslutet skulle kvinnan lämna bostaden omedelbart.

Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.