HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Eksta vill höja hyrorna i Kungsbacka

Kungsbacka Hyresgästföreningen kräver frysta hyror, men kommunala Eksta vill höja 1,44 procent. Att inflationen är noll hindrar inte att personalkostnaderna ökar, enligt Eksta.

Hyresgästföreningen kräver frysta hyror och hänvisar till det extremt gynnsamma ekonomiska läget, med rekordlåga räntor och obefintlig inflation.

Ekstas vd Christer Kilersjö medger att ränteläget är mycket gynnsamt. Det är ett skäl till att bolaget i år yrkar på en lägre höjning än i fjol. Även de låga energikostnaderna är bra för Eksta och andra fastighetsägare. Men han går inte med på att fastighetsbolagen gynnas av låg eller negativ inflation.

Läs ocksåOmbildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter

– Det är inte relevant för oss, vi drar ingen nytta av det. Våra största kostnadsökningar är kopplade till löner och de stiger ändå, säger Christer Kilersjö.

Att frysa hyrorna helt är därför inte ett alternativ, anser Kilersjö.

– Nej, det är det inte. Nu går vi in i en förhandling och det vi kan diskutera är främst underhållet. Vi vill ha kvar det på samma nivå som tidigare, men det är egentligen främst det som vi har att bolla med, säger Christer Kilersjö.

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

I fjol yrkade Eksta att få höja hyrorna 2,7 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med en höjning på 0,9 procent.

LÄS MER:

Hur mycket vill din värd höja hyran? Se Hem & Hyras uppdaterade lista över hyreskraven i Halland.

Läs ocksåLennart bor med gott samvete – hans värd ligger före i klimatracet

Här hittar du en lista över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också 20 000 lägenheter i hus som hotas av översvämning – här är du extra utsatt Viola och Anitha har bott ett halvt sekel på samma adress

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.