Annons

Eltjuv får inte bo kvar

Göteborg Göteborgaren stal el från fastighetsägaren och fortsatte trots att värden uppmanade honom att sluta. Nu mister han sitt andrahandskontrakt.
Foto: Wikimedia commons

Mannen hyr en tvårummare i östra Göteborg i andra hand av Göteborgs kommun. Förra våren fick kommunen nys om något som ledde till ett uppsägningsärende i hyresnämnden.

Andrahandshyresgästen hade då dragit en sladd genom brevlådan till ett eluttag i trapphuset för att olovligen förse sin lägenhet med elektricitet.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det är inte bara brottsligt, utan även brandfarligt enligt kommunen.

Annons

Trots två tillsägelser fortsatte mannen att stjäla el, även efter att han blev uppsagd i juni 2018. Han hade då också en stor hyresskuld efter en lång period av obetalda hyror.

Enligt hyresnämndens beslut är den olagliga kraftavledningen och de obetalda hyrorna tillräckligt för att värden inte ska behöva förlänga hyreskontraktet. Hyresgästen måste alltså flytta.

Annons
Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Mannen själv kom inte till sammanträdet och har inte lämnat någon förklaring till sitt agerande.

Läs också Unik rättegång prövar olaglig svartuthyrning – första fallet i Västsverige: ”Bara fiffel och båg” Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Efter mögelstriden – arga sms:en tvingar bort Torbjörn från lägenheten: ”Tänker överklaga” Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.