HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Eltjuv får inte bo kvar

Göteborg Göteborgaren stal el från fastighetsägaren och fortsatte trots att värden uppmanade honom att sluta. Nu mister han sitt andrahandskontrakt.
Foto: Wikimedia commons

Mannen hyr en tvårummare i östra Göteborg i andra hand av Göteborgs kommun. Förra våren fick kommunen nys om något som ledde till ett uppsägningsärende i hyresnämnden.

Andrahandshyresgästen hade då dragit en sladd genom brevlådan till ett eluttag i trapphuset för att olovligen förse sin lägenhet med elektricitet.

Läs ocksåFyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning

Det är inte bara brottsligt, utan även brandfarligt enligt kommunen.

Trots två tillsägelser fortsatte mannen att stjäla el, även efter att han blev uppsagd i juni 2018. Han hade då också en stor hyresskuld efter en lång period av obetalda hyror.

Enligt hyresnämndens beslut är den olagliga kraftavledningen och de obetalda hyrorna tillräckligt för att värden inte ska behöva förlänga hyreskontraktet. Hyresgästen måste alltså flytta.

Läs ocksåUtvandrad hyresgäst hyrde ut svart i fyra år − nu sägs kontraktet upp

Mannen själv kom inte till sammanträdet och har inte lämnat någon förklaring till sitt agerande.

Läs också Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Reste på semester istället för att betala hyran – hotas av vräkning Förhandlingarna om hyror i Vårgårda och Alingsås har strandat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.