Annons

Eltjuv får inte bo kvar

Göteborg Göteborgaren stal el från fastighetsägaren och fortsatte trots att värden uppmanade honom att sluta. Nu mister han sitt andrahandskontrakt.
Foto: Wikimedia commons

Mannen hyr en tvårummare i östra Göteborg i andra hand av Göteborgs kommun. Förra våren fick kommunen nys om något som ledde till ett uppsägningsärende i hyresnämnden.

Andrahandshyresgästen hade då dragit en sladd genom brevlådan till ett eluttag i trapphuset för att olovligen förse sin lägenhet med elektricitet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är inte bara brottsligt, utan även brandfarligt enligt kommunen.

Annons

Trots två tillsägelser fortsatte mannen att stjäla el, även efter att han blev uppsagd i juni 2018. Han hade då också en stor hyresskuld efter en lång period av obetalda hyror.

Enligt hyresnämndens beslut är den olagliga kraftavledningen och de obetalda hyrorna tillräckligt för att värden inte ska behöva förlänga hyreskontraktet. Hyresgästen måste alltså flytta.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Mannen själv kom inte till sammanträdet och har inte lämnat någon förklaring till sitt agerande.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.