HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Eltjuv får inte bo kvar

Göteborg Göteborgaren stal el från fastighetsägaren och fortsatte trots att värden uppmanade honom att sluta. Nu mister han sitt andrahandskontrakt.
Foto: Wikimedia commons

Mannen hyr en tvårummare i östra Göteborg i andra hand av Göteborgs kommun. Förra våren fick kommunen nys om något som ledde till ett uppsägningsärende i hyresnämnden.

Andrahandshyresgästen hade då dragit en sladd genom brevlådan till ett eluttag i trapphuset för att olovligen förse sin lägenhet med elektricitet.

Läs ocksåHotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

Det är inte bara brottsligt, utan även brandfarligt enligt kommunen.

Trots två tillsägelser fortsatte mannen att stjäla el, även efter att han blev uppsagd i juni 2018. Han hade då också en stor hyresskuld efter en lång period av obetalda hyror.

Enligt hyresnämndens beslut är den olagliga kraftavledningen och de obetalda hyrorna tillräckligt för att värden inte ska behöva förlänga hyreskontraktet. Hyresgästen måste alltså flytta.

Läs ocksåNya hyror hos Göteborgs privatvärdar klara

Mannen själv kom inte till sammanträdet och har inte lämnat någon förklaring till sitt agerande.

Läs också Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Robert Dicksons stiftelse får lov att renovera i Annedal Svartmögel fäller Laholmsbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.