Annons

Emma drog vinstlotten – vann ett eget hem i Uddevalla

Uddevalla Några vinner guld och gröna skogar. Men Emma Carlson drog vinstlotten och vann ett eget hem. I bostadsbolaget Uddevallahems BoLotto blev hon vinnare och kunde flytta in i en enrumslägenhet.
Foto: Kajsa Wedberg
När Emma Carlson skulle ställa sig i bostadskö såg hon att man kunde anmäla sig till ett lotteri om en bostad. Dagen efter fick hon beskedet: "Du vann"!

Uddevallahem lottar ut lägenheter till dem som står i kö. Det är lägenheter som behöver hyresgäster snabbt. Bostäder som blivit övergivna av tidigare hyresgäst, eller där någon blivit vräkt. Istället för att stå tom och vänta på en ny boende lottar bolaget ut lägenheterna.

Allt började i november 2018 och sedan dess har 22 vinnare utsetts.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För Emma Carlson blev det en riktig vinst. Hon hade inte ens hunnit ställa sig i kö när hon upptäckte att man kunde vinna en bostad. Hon satte upp sig och dagen efter kom samtalet: ”Du har vunnit. Du kan flytta in i ditt nya hem direkt”.

– Jag har aldrig haft tur i spel, så det var verkligen en riktig överraskning, säger Emma Carlson, när vi träffas på gatan utanför hennes nya lägenhet.

Det är en enrummare på 37 kvadratmeter på Tureborg i Uddevalla.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Emma bodde hemma hos sina föräldrar efter att ha flyttat från Grebbestad. Och det var när hon började titta sig om efter en egen lägenhet hon upptäckte BoLotto och skrev upp sig.

Annons

Bettina Österholm som är kundservicehandläggare vid Uddevallahem säger att man lottar ut lägenhetskontrakt när det händer något snabbt.

– Om någon har övergett lägenheten, eller om någon har blivit vräkt blir lägenheten kanske stående i väntan på en ny hyresgäst. Då väljer vi att lotta ut den till dem som står i kö istället. Det betyder att vem som helst, oavsett kö-poäng, kan få ett kontrakt, säger hon.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Och när det gäller Emma Carlson var det så turligt att hon inte alls stått i kö förrän den dagen hon skrev in sig, dagen före lottdragningen.

– Det är den första som det gått så snabbt för, säger Bettina.

De lägenhetskontrakt som lottas ut ligger ute i 24 timmar så intresserade kan anmäla sig. Det är ett datasystem som plockar ut vinnaren. Sedan ringer Uddevallahem den som vunnit. Och då gäller det att vara nära telefonen och kunna svara.

Annons

Bettina Österholm säger att det hittills i år varit fem lägenheter som lottats ut, vilket är mer än det brukar vara. Men hon vet inte riktigt varför det kommit så många just nu.

– Det är en vinn-vinn-situation, då vi slipper stå för tomhyror och bostadssökande som står i kö har chansen att snabbt få en lägenhet.

– Ja, det är verkligen en vinst, säger Emma Carlson. Jag trivs jättebra och min lägenhet är jag så nöjd med.

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.