Annons

Familjen i Älmhult under vräkningshot – igen

Älmhult Turerna kring en familj Älmhult fortsätter. Hyresnämnden måste på nytt avgöra om familjen har rätt att bo kvar.

Först beslutade hyresnämnden att familjen har rätt att bo kvar i sin lägenhet. Det struntade Älmhultsbostäder i och vände sig i stället till tingsrätten för att få familjen vräkt.

I tingsrätten förlikades Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen om att familjen kunde bo kvar men om det skulle uppkomma nya störningar riskeras lägenhetskontraktet igen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och nu har familjen än en gång fått sitt lägenhetskontrakt uppsagt av Älmhultsbostäder som på nytt vänt sig till hyresnämnden.

Klagomål har nämligen kommit in från kringboende bara några dagar efter löftet om bättring i uppgörelsen. Det handlar om att någon i lägenheten tagit ett bad på natten samt höga rop och skrik i samband med detta.

Annons

Älmhultsbostäder svarade med att genast skicka ut ett varningsbrev tätt följt av en uppsägning av lägenhetskontraktet.

Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

Familjen har tidigare företrätts av Hyresgästföreningen men har inte bett om hjälp denna gång. Något datum för förhandling i hyresnämnden är ännu inte satt.

Läs mer:

Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen har förlikats

Annons
Läs ocksåHyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronorUppsägning av hyresavtal och tingsrätten i Linköping.

Hyresnämndens beslut – inget för Älmhultsbostäder

Familj med tonårsbråk får bo kvar

Läs också Hos kommunala Förbo blir du spärrad för dåliga referenser – i tio år: ”Inte proportionerligt” Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.