Annons

Fängelse för sol-och-vårare

Karlshamn Sol-och-våraren i Karlshamn fälldes av tingsrätten i dag för ocker till ett och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 500 000 kronor i skadestånd till den dementa kvinna han lurat. Och huset han lurade av henne är hennes.

Den 57-årige mannen lurade den 71-åriga kvinnan på hennes besparingar, en bil och även hennes hus, som han först hyrde för noll kronor i månaden och sedan fick henne att skriva över på honom.

Men huset är kvinnans, det konstaterar tingsrätten i Blekinge, precis som hyresnämnden tidigare gjort.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Tingsrätten konstaterar att mannens handlande mot kvinnan präglats av hänsynslöshet och att han har gått till väga planmässigt och systematiskt för att komma över hennes tillgångar.

Läs mer om åtalet här

Annons
Läs också Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.