Annons

Fängelse för sol-och-vårare

Karlshamn Sol-och-våraren i Karlshamn fälldes av tingsrätten i dag för ocker till ett och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 500 000 kronor i skadestånd till den dementa kvinna han lurat. Och huset han lurade av henne är hennes.

Den 57-årige mannen lurade den 71-åriga kvinnan på hennes besparingar, en bil och även hennes hus, som han först hyrde för noll kronor i månaden och sedan fick henne att skriva över på honom.

Men huset är kvinnans, det konstaterar tingsrätten i Blekinge, precis som hyresnämnden tidigare gjort.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tingsrätten konstaterar att mannens handlande mot kvinnan präglats av hänsynslöshet och att han har gått till väga planmässigt och systematiskt för att komma över hennes tillgångar.

Läs mer om åtalet här

Annons
Läs också Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.