Annons

Får bo kvar trots upprepade förseningar med hyran

Hylte Under hela föra året var pensionärsparet sena med att betala hyran. De sades upp. Nu har hyresnämnden beslutat att parets, trots allt, får bo kvar.

Med hjälp att sitt ombud från Hyresgästföreningen förklarade mannen för Hyresnämnden i Göteborg att han framöver kommer att betala i tid. Orsaken till de upprepade förseningarna var att han hade prioriterat att betala av på en skuld som löpte med hög ränta. Detta var felprioriterat förstod han nu.

Under sammanträdet tyckte inte den privata hyresvärden att förklaringarna var tillräckliga och stod fast vid uppsägningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämndens motivering till beslutet att paret får bo kvar är bland annat: Hyresvärden kunde ha varnat paret tidigare, en tidigare hyresskuld är betald, parets inkomster har förbättrats och nämnden tror att paret kommer att betala framöver. Hyresnämnden påpekar också att mannen har bott i lägenheten i snart 20 år och inte tidigare har fått varningar eller uppsägningar.

En av nämndens ledamöter hade skiljaktig mening och tyckte att paret skulle sägas upp.

Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.