Annons

Får ersättning för gamla persienner

Borås Willhem i Borås kommer ersätta Christer Lundgren för de persienner som de tog ner och kastade vi husets fönsterbyte. Men några nya kommer inte att sättas upp.

När fönsterna på Alidebergsgatan i Borås byttes slängdes de gamla persiennerna. Nya erbjöds, med då till en månatlig kostande på 95 kronor i månaden. Hyresgästen Christer Lundgren tyckte det hela var oacceptabelt och drev frågan till hyresnämnden. Han ville att Willhem, via ett åtgärdsföreläggande, skulle tvingas sätta upp nya, utan någon kostnad för hyresgästerna. 

– Det var ju mina persienner, som de slängde utan att fråga. En hyresvärden ska inte kunna göra hur som helst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att det var just Christerns persienner tog hyresnämnden fasta på. Men det var inte till hans fördel. I och med att det var hans persienner tillhörde de inte lägenhetens fasta utrustning och då kan inte värden beläggas med ett åtgärdsföreläggande.

Annons

– Jag blev så besviken och förbannad när jag fick beslutet.

Men helt lottlös gick inte Christer Lundgren ur tvisten. Bolaget lovade under förhandlingen att ersätta honom med värdet på de gamla persiennerna. 

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Jag ville att det skulle sätta upp nya efter som de tog ner mina gamla. Men det här är något jag känner mig tvingad att godta.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.