Annons

Får ersättning för gamla persienner

Borås Willhem i Borås kommer ersätta Christer Lundgren för de persienner som de tog ner och kastade vi husets fönsterbyte. Men några nya kommer inte att sättas upp.

När fönsterna på Alidebergsgatan i Borås byttes slängdes de gamla persiennerna. Nya erbjöds, med då till en månatlig kostande på 95 kronor i månaden. Hyresgästen Christer Lundgren tyckte det hela var oacceptabelt och drev frågan till hyresnämnden. Han ville att Willhem, via ett åtgärdsföreläggande, skulle tvingas sätta upp nya, utan någon kostnad för hyresgästerna. 

– Det var ju mina persienner, som de slängde utan att fråga. En hyresvärden ska inte kunna göra hur som helst.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Att det var just Christerns persienner tog hyresnämnden fasta på. Men det var inte till hans fördel. I och med att det var hans persienner tillhörde de inte lägenhetens fasta utrustning och då kan inte värden beläggas med ett åtgärdsföreläggande.

Annons

– Jag blev så besviken och förbannad när jag fick beslutet.

Men helt lottlös gick inte Christer Lundgren ur tvisten. Bolaget lovade under förhandlingen att ersätta honom med värdet på de gamla persiennerna. 

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Jag ville att det skulle sätta upp nya efter som de tog ner mina gamla. Men det här är något jag känner mig tvingad att godta.

Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.