HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Får ersättning för gamla persienner

Borås Willhem i Borås kommer ersätta Christer Lundgren för de persienner som de tog ner och kastade vi husets fönsterbyte. Men några nya kommer inte att sättas upp.

När fönsterna på Alidebergsgatan i Borås byttes slängdes de gamla persiennerna. Nya erbjöds, med då till en månatlig kostande på 95 kronor i månaden. Hyresgästen Christer Lundgren tyckte det hela var oacceptabelt och drev frågan till hyresnämnden. Han ville att Willhem, via ett åtgärdsföreläggande, skulle tvingas sätta upp nya, utan någon kostnad för hyresgästerna. 

– Det var ju mina persienner, som de slängde utan att fråga. En hyresvärden ska inte kunna göra hur som helst.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Att det var just Christerns persienner tog hyresnämnden fasta på. Men det var inte till hans fördel. I och med att det var hans persienner tillhörde de inte lägenhetens fasta utrustning och då kan inte värden beläggas med ett åtgärdsföreläggande.

– Jag blev så besviken och förbannad när jag fick beslutet.

Men helt lottlös gick inte Christer Lundgren ur tvisten. Bolaget lovade under förhandlingen att ersätta honom med värdet på de gamla persiennerna. 

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

– Jag ville att det skulle sätta upp nya efter som de tog ner mina gamla. Men det här är något jag känner mig tvingad att godta.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.