Annons

Färdigförhandlat med Botkyrkabyggen

Botkyrka Nu är hyrorna för Botkyrkabyggen klara och det blir en höjning på 2,92 procent för 2009 och 1,9 procent för 2010. – Vi har skrivit ett tvåårsavtal för att få lite andrum och kunna jobba med andra frågor som till exempel den systematiserade hyressättningen, säger Björn Raemklang, förhandlare på Hyresgästföreningen. Hyresgästerna kommer att få en återbetalning i februari på grund av för höga värmekostnader under 2008. Summan är cirka 0,45 procent av en årshyra. Det vill säga 200 till 300 kronor. De hyresgäster som har kallhyra omfattas inte av detta.
Hyresgästerna kommer att få en återbetalning i februari på grund av för höga värmekostnader under 2008. Summan är cirka 0,45 procent av en årshyra. Det vill säga 200 till 300 kronor. De hyresgäster som har kallhyra omfattas inte av detta.
 
​– Dessutom har vi öronmärkt pengar för de underhållsåtgärder som Botkyrkabyggen har i sin kalkyl. Det vill säga vi har bra koll på vad de ska göra och hur mycket det kommer att kosta, säger Björn Raemklang och avslutar:
 
– Även om höjningen är högre än tidigare år så ser vi det som acceptabelt i förhållande till det höga yrkandet på 4,5 procent. Vi känner också att vi har fått en bra överblick över bolagets kostnader.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.