Annons

Fastighetsägare i Malmö åtalas för falsk miljörapport

Malmö Fastigheten i Malmö innehöll höga halter av PCB. För att slippa saneringskostnaderna skickade fastighetsägaren in en falsk miljörapport.

Nu åtalas den 71-årige mannen, skriver Sydsvenskan.

Alla fastigheter måste enligt lag saneras på PCB, ett miljögift som finns främst i fogmassor. Miljörapporten som fastighetsägaren själv gjort visade att huset hade låga halter av PCB och att ingen sanering behövdes. Men på miljöförvaltningen anade man oråd eftersom alla andra fastigheter i området hade saneringsbehov. Och eftersom man kände till att ett miljöföretag anlitats för att göra en inventering i fastigheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Först när fastighetsägaren hotades med böter skickade han till in den riktiga rapporten som tagits fram av miljöföretaget. Den visade att PCB-halterna var 5 000 gånger högre än gränsvärdet för när en sanering krävs.

Fastighetsägaren åtalas för försvårande av miljökontroll och en anställd åtalas för medhjälp till försvårande av miljökontroll.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Miljöförvaltningen: Övergivet hus skadar hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.