Annons

Fastighetsägare vill utveckla Bergsjön

Göteborg ​Ett flertal fastighetsägare i Bergsjön har gått ihop i ett partnerskap som kallas Bergsjön 2021. Målet är att skapa en trygg, attraktiv sammanhängande stadsdel där det både byggs nytt och skapas fler jobb.

​- Fastighetsägare som går samman är en nyckel till lokal utveckling, säger Magnus Munk, förvaltningschef hos privatägda Västerstaden och ordförande för Bergsjön 2021.

– Vi tror att nybyggnation, höga miljöambitioner, fler arbetsplatser och större mångfald är några viktiga förutsättningar för ett attraktivare Bergsjön. Och det vinner alla på, fastighetsägare och Bergsjöbor likväl som kommunen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bergsjön 2021 har satt upp fyra mål och ett av dem är att skapa en sammanhängande stadsdel.

– Vi arbetar aktivt för att befrämja nybyggnation och nya investeringar i Bergsjön samt en utveckling av infrastrukturen, skriver Bergsjön 2021 på sin webbplats.

Annons

– Detta gör vi genom att bygga upp kontakter och stöd för Bergsjön 2021:s idéer inom Göteborgs stad. Den andra delen av detta arbete är en kartläggning av intresset för att investera och bygga nytt bland fastighetsintressenter och byggare.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

Ett annat mål är att öka trivseln och tryggheten i stadsdelen. Därför ska Bergsjön 2021 under hösten och vintern genomföra en enkät bland Bergsjöborna för att få en tydlig bild av de problem och möjligheter som finns.

Arbetet med att utveckla Bergsjön ska om Bergsjön 2021:s planer går i lås också resultera i att en bomässa anordnas i stadsdelen i samband med att Göteborgs stad firar 400-årsjubileum år 2021.

Annons

I partnerskapet ingår för närvarande Bygg Göta, Västerstaden, Nordin Fastigheter, Wallenstam, Familjebostäder och Göteborgslokaler. Tillsammans äger de här hyresvärdarna ungefär 50 procent av bostäderna i Bergsjön.

Läs ocksåNya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"
Läs också Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.