HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärd vill vräka hyresgäst som klagar

Malmö Råttor, fukt och drag från en trasig dörr. Klagomålen har varit många från hyresgästen. Så många att hyresvärden fått nog.
Fastighetsägaren vill vräka hyresgästen efter att denne klagat på boendemiljön.
Foto: Fredrik Rubin
Hyresvärden vill vräka en hyresgäst som klagat på brister i boendemiljön.

Efter att ha klagat på sin boendemiljö riskerar nu en hyresgäst i Malmö att vräkas. Det framgår av handlingar vid miljöförvaltningen i Malmö.

Ovälkomna råttor har vid flera tillfällen sprungit runt i lägenheten och en dörr är trasig. Hyresgästen har också klagat på fuktskador i lägenheten. När bristerna blev kända för miljöförvaltningen togs beslut om två förelägganden. Ett föreläggande om en fuktutredning och ett om undersökning av skadedjur. Inom utsatt tid återkom hyresvärden med svar om hur olägenheterna ska åtgärdas.

Läs ocksåKritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsareKenneth Gustavsson, Hyresgästföreningen, och skiss på visselblåsare.

I och med detta skulle saken kunna vara ur världen, om det inte vore för hyresvärdens oväntade beslut att säga upp hyresavtalet. Enligt hyresvärden är skälet till uppsägningen att fastigheten ska hyras ut som kommersiell lokal till företag. Hyresgästen menar å sin sida att hyresvärden hotat med vräkning om klagomålen inte upphör. Med stöd av Hyresgästföreningen har hyresgästen valt att bestrida uppsägningen.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.