Annons

Hyresvärd vill vräka hyresgäst som klagar

Malmö Råttor, fukt och drag från en trasig dörr. Klagomålen har varit många från hyresgästen. Så många att hyresvärden fått nog.
Fastighetsägaren vill vräka hyresgästen efter att denne klagat på boendemiljön.
Foto: Fredrik Rubin
Hyresvärden vill vräka en hyresgäst som klagat på brister i boendemiljön.

Efter att ha klagat på sin boendemiljö riskerar nu en hyresgäst i Malmö att vräkas. Det framgår av handlingar vid miljöförvaltningen i Malmö.

Ovälkomna råttor har vid flera tillfällen sprungit runt i lägenheten och en dörr är trasig. Hyresgästen har också klagat på fuktskador i lägenheten. När bristerna blev kända för miljöförvaltningen togs beslut om två förelägganden. Ett föreläggande om en fuktutredning och ett om undersökning av skadedjur. Inom utsatt tid återkom hyresvärden med svar om hur olägenheterna ska åtgärdas.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I och med detta skulle saken kunna vara ur världen, om det inte vore för hyresvärdens oväntade beslut att säga upp hyresavtalet. Enligt hyresvärden är skälet till uppsägningen att fastigheten ska hyras ut som kommersiell lokal till företag. Hyresgästen menar å sin sida att hyresvärden hotat med vräkning om klagomålen inte upphör. Med stöd av Hyresgästföreningen har hyresgästen valt att bestrida uppsägningen.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"
Läs också Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.