Annons

Hyresvärd vill vräka hyresgäst som klagar

Malmö Råttor, fukt och drag från en trasig dörr. Klagomålen har varit många från hyresgästen. Så många att hyresvärden fått nog.
Fastighetsägaren vill vräka hyresgästen efter att denne klagat på boendemiljön.
Foto: Fredrik Rubin
Hyresvärden vill vräka en hyresgäst som klagat på brister i boendemiljön.

Efter att ha klagat på sin boendemiljö riskerar nu en hyresgäst i Malmö att vräkas. Det framgår av handlingar vid miljöförvaltningen i Malmö.

Ovälkomna råttor har vid flera tillfällen sprungit runt i lägenheten och en dörr är trasig. Hyresgästen har också klagat på fuktskador i lägenheten. När bristerna blev kända för miljöförvaltningen togs beslut om två förelägganden. Ett föreläggande om en fuktutredning och ett om undersökning av skadedjur. Inom utsatt tid återkom hyresvärden med svar om hur olägenheterna ska åtgärdas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I och med detta skulle saken kunna vara ur världen, om det inte vore för hyresvärdens oväntade beslut att säga upp hyresavtalet. Enligt hyresvärden är skälet till uppsägningen att fastigheten ska hyras ut som kommersiell lokal till företag. Hyresgästen menar å sin sida att hyresvärden hotat med vräkning om klagomålen inte upphör. Med stöd av Hyresgästföreningen har hyresgästen valt att bestrida uppsägningen.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.
Läs också Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hos kommunala Förbo blir du spärrad för dåliga referenser – i tio år: ”Inte proportionerligt” Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.