Annons

Fick badkar men inte tillräckligt med varmvatten

Hylte Hyresgästen övertalade värden att sätta in ett badkar. Men det klarar inte vattenberedaren av och han vill få den utbytt. Värden vägrar.

Vattenberedaren måste bytas ut till en större. Den klarar inte av att fylla badkaret med varmvatten. Trots påstötningar på hyresvärden händer inget. Det berättar hyresgästen om i handlingar som har skickats till hyresnämnden i Göteborg. Han vill att nämnden ålägger värden att fixa detta.

Men saken är inte så enkel, menar hyresvärden. När hyresgästen flyttade in fanns dusch men ”Hyresgästen insisterade dock på att badkar skulle sättas in, vilket då skedde”. Men flera gånger sa de också att ”på grund av varmvattenberedarens kapacitet ej skulle gå att använda badkaret för regelrätta bad”. Värden slår fast att ”Dusch är standard”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingen som rör åtgärdsföreläggande och medling skulle ha hållits den 24 november men har skjutits upp på grund av sjukdom.

Hyresgästen vill också ta upp att han har trasiga element, hans lägenhet behöver renoveras och att vaktmästaren har sagt kränkande saker.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.