HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick badkar men inte tillräckligt med varmvatten

Hylte Hyresgästen övertalade värden att sätta in ett badkar. Men det klarar inte vattenberedaren av och han vill få den utbytt. Värden vägrar.

Vattenberedaren måste bytas ut till en större. Den klarar inte av att fylla badkaret med varmvatten. Trots påstötningar på hyresvärden händer inget. Det berättar hyresgästen om i handlingar som har skickats till hyresnämnden i Göteborg. Han vill att nämnden ålägger värden att fixa detta.

Men saken är inte så enkel, menar hyresvärden. När hyresgästen flyttade in fanns dusch men ”Hyresgästen insisterade dock på att badkar skulle sättas in, vilket då skedde”. Men flera gånger sa de också att ”på grund av varmvattenberedarens kapacitet ej skulle gå att använda badkaret för regelrätta bad”. Värden slår fast att ”Dusch är standard”.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Förhandlingen som rör åtgärdsföreläggande och medling skulle ha hållits den 24 november men har skjutits upp på grund av sjukdom.

Hyresgästen vill också ta upp att han har trasiga element, hans lägenhet behöver renoveras och att vaktmästaren har sagt kränkande saker.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.