Annons

Fler hyror på gång i Sörmland

Södermanland Nyköpingshem vill höja hyrorna med 1,5 procent och Gnestahem med 1,84 procent. Hyresförhandlingar pågår även med Kustbostäder, men utan att bolaget har preciserat något krav.

– Kustbostäder ska se över hyressättningen i bolagets hela bestånd, därför går det inte att precisera något yrkande, säger Astrid Öhman Asp, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Mitt.

Hon förhandlar nu hyrorna med Nyköpingshem, Gnestahem och Kustbostäder i Oxelösund.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kustbostäder höjer hyrorna från den 1 mars och Nyköpingshem och Gnestahem från den 1 april.

Bostadsbolagens yrkanden är förhållandevis modesta jämfört med hur det varit förr om åren, något som Astrid Öhman Asp är nöjd med.

Annons

– Yrkandena ligger i den härad som gäller generellt i hela Sverige. Nu börjar bolagen ta reson när det gäller yrkanden. Å andra sidan finns det inte mycket prutmån heller, men man kan se det som ett tecken på att bolagen har blivit mer seriösa, säger Astrid Öhman Asp.

Läs ocksåUppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

2017 års hyror för de privata fastighetsägarna i Sörmland är färdigförhandlade. Resultatet blir offentligt på tisdag i nästa vecka.

Samtidigt pågår fortfarande förhandlingar med flera kommunala bostadsbolag vars nya hyror skulle ha börjat gälla från årsskiftet.

– Det går trögt, sammanfattar Astrid Öhman Asp.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Sedan tidigare är de nya hyrorna i Trosas kommunala bostadsbolag, Trobo, klara.

Nyköpingshem förhandlar hyrorna med Hyresgästföreningen.

I fjol höjde Nyköpingshem hyrorna med en procent, Kustbostäder med 0,9 och Gnestahem med 0,6 procent.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.