HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fler privata värdar höjer hyran i Göteborgsområdet

Ale De privata hyresvärdarna Balder, Din Bostad och ES Fastigheter höjer hyran i Göteborg med omnejd. På Smörslottsgatan blir höjningen hela 3 procent.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det nu klart att de privata fastighetsägarna Fastighets AB Balder, Din Bostad och ES Fastigheter höjer hyran för i stort sett samtliga hyresgäster i Göteborgsområdet från och med 1 april i år.

570 hushåll på Långströmsgatan på Hisingen är undantagna eftersom de fick sin hyreshöjning redan i mars, då Balder höjde hyran med 4 procent i området – Göteborgs hittills högsta höjning i år.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Den förestående hyreshöjningen blir mest kännbar på Smörslottsgatan vid Östra sjukhuset i Göteborg. Där höjer ES Fastigheter hyran för 520 hyresgäster med 3 procent från och med nästa månad. Det motsvarar 150 kronor mer i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Annons

För resterande hyresgäster hos de tre bolagen blir hyreshöjningen 1,85 procent.

På både Smörslottsgatan och Långströmsgatan höjdes hyrorna senast i april förra året, då med två procent. Strax därpå aviserade Balder, som även förvaltar ES Fastigheters hus, att man ville höja hyran en gång till samma år, denna gång med 3,5 procent.

Annons
Läs ocksåLungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpenLungsjuka Anneli är fast i sin lägenhet hos Primula

Båda bostadsområdena är från miljonprogramsåren och har ett betydande underhållsbehov, vilket uppgavs vara orsaken. Dock blev det aldrig någon uppgörelse under hösten.

Fakta: Brett bestånd

Fastighets AB Balder äger drygt 260 bostadsfastigheter runt om i landet, bland annat i Göteborg, Ale, Kungälv och Lerum.

Balder förvaltar även drygt 1 200 lägenheter som ägs av ES Fastigheter AB, framför allt i Göteborgsområdet men även i bland annat Ale och på Tjörn.

Din Bostad är ett dotterbolag till Fastighets AB Balder, och är ett av koncernens två varumärken. Bolaget har lägenheter på ett 30-tal orter i södra och mellersta Sverige.

Läs också Grannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer" Toppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott Fastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.