Annons

Fler vill bo i hyresrätt i Bredaryd

Jönköping Många villaägare i Bredaryd vill hellre bo i hyresrätt. Det visar en undersökning som Finnvedsbostäder har gjort. Cirka 20 nya hyresrätter kan nu komma att byggas i samhället. 

Finnvedsbostäder har 180 lägenheter i Bredaryd. Under 2018 var flyttfrekvensen drygt 15 procent. Det innebär att 28 lägenheter bytte hyresgäst. Kötiden är cirka ett år för en hyresrätt i Bredaryd.

Men nu visar Finnvedsbostäders undersökning att cirka en tredjedel av de svarande vill bo i hyresrätt, enligt ett pressmeddelande från bostadsbolaget. Av 2 000 enkäter svarade 130. Av dem bor 98 i villa eller gård på landet. 67 av dem har svarat att de vill bo kvar på orten, men i en annan typ av bostad. Av de 67 personerna vill 40 bo i hyresrätt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu planerar Finnvedsbostäder för fler hyresrätter. Bostadsbolaget har bygglov för 7 lägenheter på Klockaregårdsvägen.

Annons

  Vi avvaktar dock igångsättning för att först utvärdera partneringprojektet med Bygga GWG på Gästgivarevägen i Bor, säger Stanley Guldmyr, vd på Finnvedsbostäder. .

Bostadsbolaget undersöker just nu även förutsättningarna för att bygga 18 till  24 Bo Klok lägenheter på Häggegårdsområdet med möjlig byggstart kring årsskiftet 2019/2020.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.