HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler vill bo i hyresrätt i Bredaryd

Jönköping Många villaägare i Bredaryd vill hellre bo i hyresrätt. Det visar en undersökning som Finnvedsbostäder har gjort. Cirka 20 nya hyresrätter kan nu komma att byggas i samhället. 

Finnvedsbostäder har 180 lägenheter i Bredaryd. Under 2018 var flyttfrekvensen drygt 15 procent. Det innebär att 28 lägenheter bytte hyresgäst. Kötiden är cirka ett år för en hyresrätt i Bredaryd.

Men nu visar Finnvedsbostäders undersökning att cirka en tredjedel av de svarande vill bo i hyresrätt, enligt ett pressmeddelande från bostadsbolaget. Av 2 000 enkäter svarade 130. Av dem bor 98 i villa eller gård på landet. 67 av dem har svarat att de vill bo kvar på orten, men i en annan typ av bostad. Av de 67 personerna vill 40 bo i hyresrätt.

Läs ocksåNu byggs Mantorps första trygghetsboende

Nu planerar Finnvedsbostäder för fler hyresrätter. Bostadsbolaget har bygglov för 7 lägenheter på Klockaregårdsvägen.

  Vi avvaktar dock igångsättning för att först utvärdera partneringprojektet med Bygga GWG på Gästgivarevägen i Bor, säger Stanley Guldmyr, vd på Finnvedsbostäder. .

Bostadsbolaget undersöker just nu även förutsättningarna för att bygga 18 till  24 Bo Klok lägenheter på Häggegårdsområdet med möjlig byggstart kring årsskiftet 2019/2020.

Läs ocksåHyresvärdar saknar laddstolpar till hyresgästerna
Läs också Elbilsägare efterlyser fler laddstolpar Hyresgästföreningen: "Även en hyresgäst måste kunna köra miljövänligt" Lång kö men få nya hyresrätter i Lysekil

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.