Annons

Flyttade från Helsingborg – tjänade pengar på överhyra

Helsingborg Enligt hyresvärden har familjen inte bara flyttat från Helsingborg utan även lämnat landet. Under sin frånvaro hyr de ut lägenheten svart och tjänar pengar på överhyra.
Närbild på en person som använder Swish på sin mobil.
Foto: Anna Hultberg
Enligt de hyresgäster som sa sig hyra lägenheten av familjen i Helsingborg betalade de sin hyra via Swish. Till Helsingborgshem ska hyresgästerna även ha uppgett att de aldrig träffade personen som de hyrde lägenheten av.

I våras fick Helsingborgshem, via en granne, tips om att familjen som hyr en 70 kvadratmeter stor lägenhet i Helsingborg hade flyttat utomlands.

Vid ett besök i fastigheten träffade Helsingborgshems representant två ungdomar som bodde i bostaden tillsammans med sin mamma. Ungdomarna berättade att de, sedan ett år tillbaka, hyrde lägenheten av en man och att de betalade hyran via betaltjänsten Swish. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Helsingborgshem uppgav ungdomarna att de varje månad förde över 8 250 kronor till ett mobilnummer. I själva verket är månadshyran för lägenheten 5 276 kronor.

Annons

Efter en skriftlig varning valde Helsingborgshem att avsluta hyreskontraktet. När parterna möttes i hyresnämnden uppgav mannen i familjen att flytten utomlands enbart är tillfällig. Han berättade även att den enda som hade bott i lägenheten de senaste åren var en släkting till familjen som hade bott där som inneboende.

Hyresnämnden anser att Helsingborgshem har bevisat att hyresgästen olovligen har hyrt ut sin lägenhet. Familjen förlorar kontraktet med omedelbar verkan.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.