HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fönsterputsare i stället för öppningsbart fönster

Helsingborg Efter en renovering kunde kvinnan i Helsingborg inte öppna sitt fönster. I stället för att åtgärda felet erbjöd värden henne fönsterputsning.
Foto: Pixabay
När hyresgästens fönster inte gick att öppna erbjöd sig värden beställa fönsterputsare. Fönstret på bilden har inget med artikeln att göra.

När värden i Helsingborg för två år sedan bytte ut alla fönster i fastigheten gick något snett. När hyresgästen försöker öppna fönstret i vardagsrummet tar det i den inglasade balkongen vilket medför att fönstret förblir stängt. Något som bland annat omöjliggör fönsterputsning.

När kvinnan vände sig till sin värd för att få felet åtgärdat blev hon erbjuden gratis fönsterputsning. Enligt hyresgästen ansåg värden att ett fönsterbyte skulle innebära för stora kostnader.

Annons
Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Eftersom det under sommaren blir väldigt varmt i lägenheten anser hyresgästen att det är viktigt att hon kan öppna sitt fönster. Hon har därför vänt sig till hyresnämnden som nu ska utreda om kvinnan har rätt till ett öppningsbart fönster eller inte.

Annons
Läs också Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.