HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förhandling om höjda hyror i Stenungsund

Stenungsund Närmare 2 000 hyresgäster i Stenungsund kan snart få anpassa sin månadsbudget efter en högre hyra. Kommunala värden Stenungsundshem vill höja den med 3,4 procent.
Foto: Gustaf Görfelt

De senaste två åren har Stenungsundshem haft ett avtal med Hyresgästföreningen om hyreshöjningar på 0,65 procent årligen. Den senaste höjningen gäller sedan januari i fjol.

Nu har det kommunala bostadsbolaget aviserat att man vill höja hyran med 3,4 procent från och med årsskiftet. Det skulle innebära ungefär 200 kronor mer för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

Stenungsundshem har begärt förhandling med Hyresgästföreningen. När de senaste förhandlingarna inleddes för två år sedan hade Stenungsundshem yrkat på att få höja hyrorna med 1,4 procent, men fick alltså till slut nöja sig med knappt hälften.

LÄS MER
Hem & Hyra listar löpande färdiga hyresuppgörelser för 2019 i Västra Götaland. Du hittar dem här.
Här hittar du listan över hyresvärdarnas krav inför årets hyresförhandlingar.

Läs också Spelberoendet förstörde hans liv Skuldsanering ökar i Jönköping och Kalmar Unik miljö men Uddevallabons hyra är för hög Massiv protest mot Öbos planer för Västhaga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.