Annons

Förlorar lägenhet efter drogpsykos

Halmstad 20-åringens sexuella närmanden mot grannen berodde på en psykos utlöst av droger. Den diagnosen räddar dock inte hans kontrakt, menar hyresnämnden.

20-åringen förlorar kontraktet på sin lägenhet i Halmstad och flyttar han inte självmant kan han avhysas.

Det var hyresnämnden i Göteborg som fick fallet på sitt bord när hyresvärden ville säga upp 20-åringen. Han hade stört och trakasserat sina grannar under några dagar i september. En anställd hade också fått ett 20-tal besvärande sms med sexuell innebörd.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nämnden ser allvarligast på att mannen hade trängt sig in hos en granne, en ung kvinna. Det ärendet polisanmäldes och ledde till fällande domar i tingsrätten för grovt hemfridsbrott och sexuellt ofredande. Bland annat klädde mannen av sig och ville kyssa målsägandes fötter. Han höll sig kvar i lägenheten i cirka två timmar.

Annons

Tingsrätten ansåg att 20-åringen, som hade rökt cannabis, led av en allvarlig psykisk störning med diagnosen drogutlöst psykos. Mannen dömdes till skyddstillsyn och med särskilda föreskrifter.

Hyresnämnden menar att de särskilda föreskrifterna och kontakter med Frivården kan minska risken för återfall i missbruk, men då han nu enbart går i öppenvård kan ”återfallsrisken inte anses obetydlig”. Det han har gjort är mycket allvarlig och skapar oro och rädsla hos grannarna. Det som talar emot 20-åringen är också att han inte personligen kom till förhandlingen. Han företräddes av ett ombud.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.