Annons

Första hyran i Örebro län är klar

Örebro Privathyresvärden Victoria Park i Brickebacken och Varberga i Örebro är först ut med nya hyror i Örebro län. Hyrorna höjs med 0,8 procent från och med januari.

Hyresgästföreningen och fastighetsbolaget Victoria Park har kommit överens om nya hyror för 2018. Överenskommelsen hamnade på en hyreshöjning med 0,8 procent från första januari 2018. För den som idag betalar 5000 kronor per månad, blir höjningen 40 kronor i månaden.

Victoria Park etablerade sig som fastighetsägare i Örebro under september och äger cirka 400 lägenheter i Varberga och Brickebacken.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
  • Det var mycket som vägdes in, men kopplat till det låga ränteläget och låga taxeökningar kunde vi nå en bra uppgörelse för hyresgästerna, säger Marcus Johansson som är förhandlingsledare för Hyresgästföreningen i Örebro.

    Det här var länets första hyresuppgörelse.

  • -Första uppgörelsen brukar ge lite ringar på vattnet, men vi får se hur det går, säger Marcus Johansson.

Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.