Annons

Fortsatt nej till Sandvikenhus

Sandviken ​Hyresgästföreningen säger än en gång nej till de hyreshöjningar Sandvikenhus vill göra i kvarteret Dalslänningen sedan man rustat. Sandvikenhus erkänner att man gjort strategiska misstag men vill inte visa ekonomin runt projektet då det skulle "förhala och försvåra".

​Hyresgästföreningen har tidigare i sommar vid två tillfällen sagt nej till de hyreshöjningar Sandvikenhus säger sig behöva göra i kvarteret Dalslänningen. Nu säger man, efter ny fråga från Sandvikenhus, nej igen och det betyder enligt Jenny Glumoff på Sandvikenhus att inget kommer att byggas i kommunen de närmaste tre åren.

Är det inte utpressning att säga att om de säger nej så bygger ni ingenting alls?

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Nej det är ingen utpressning utan sanningen, vi behöver höja hyrorna till 1 090 kronor per kvadratmeter och får vi inte det kan vi inte gåra något. Men att vi nämnde den nivån direkt var ett strategiskt misstag, säger Jenny Glumoff på Sandvikenhus.

Projektet Dalslänningen kostar redan hundratusentals kronor i månaden enligt Jenny Glumoff. Det handlar om evakuerade lägenheter, alltså uteblivna hyresintäkter, och personella resurser.

Annons

– Det här är en jättesvår situation, det finns ett stort sug efter nya lägenheter. Med ett nej kan vi inte bygga någonting på tre år, det är den tid det tar att planera och rekrytera för ett byggprojekt, säger Jenny Glumoff.

Läs ocksåIlska när risig skötsel inte längre sänker hyran: ”Vill inte betala mer när inget funkar”Tre hyresgäster har samlats på en balkong i en risigt skött fastighet i Värmland.

Hyresgästföreningens önskemål om att få se budgeten för Dalslänningen har Jenny Glumoff ingen förståelse för:

–  Jag förstår inte varför de vill se våra siffror, det är inte relevant utan skulle bara försvåra och förhala. Det finns inga subventioner i dag utan allt måste finansieras med höjda hyror och vårt krav på hyreshöjning är baserat på bruksvärdet.

Annons

Britt-Lis Bivall, förhandlare på Hyresgästföreningen, påpekar att det alltså är tredje gången Hyresgästföreningen säger nej till samma fråga. Inget nytt har tillkommit och någon ekonomisk redogörelse har man alltså inte fått se:

Läs ocksåVärden som tröttnade på Fastighetsägarna – "Krav som hyresgästerna inte har råd med"En man i skjorta och kavaj som tittar in i kameran. Man ser bara huvudet och axlarna på honom.

– Det är mycket vi inte vet eftersom vi inte får se budgeten eller den ekonomiska planeringen. Men i dag har vi alltså meddelat att vi står fast vid vårt nej till den nya hyresnivån.

Läs också Barnen utan lekplats hela sommaren – trots värdens löfte: "Har inte råd att åka iväg" Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.