Annons

Fortsatt tvångsförvaltning i Hova

Hova Hyresnämnden har nu beslutat om förlängd tvångsförvaltning av ett hyreshus i Hova. Beslutet blev en förlängning på ett år.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyreshuset med elva lägenheter på Älgaråsvägen i Hova som sedan 2005 varit tvångsförvaltat. Nu blir det ytterligare ett år.

Problemen för hyresgästerna började när Narinder Singh köpte fastigheten 2003. Fastigheten sköttes inte om och när hantverkarna inte längre fick betalt blev det än värre. Periodvis var de boende utan både el och olja.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastighetsägaren som tidigare inte kommit till hyresnämndens sammanträden dök heller inte upp när ärendet avgjordes i förra veckan.

Annons

– Under året ska vi nu se vad som händer eller om det finns alternativ. Fastighetsägaren motsätter sig inte förvaltningen som sådan, säger Hyresgästföreningens jurist Lennart Björkman.

Alternativet som diskuteras är så kallad särskild förvaltning, en mjukare variant av tvångsförvaltning som bygger på att förvaltningen är frivillig.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Hem & Hyra har sökt fastighetsägaren för en kommentar.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.