Annons

Fri parkering tas bort − trots protester

Helsingborg Hyresgäster i Husensjö måste betala extra för sin parkering i framtiden. Hyresnämnden går på Helsingborgshems linje och beviljar ändring av hyresvillkoren.

Hyresgästerna i Husensjö har haft gratis parkering i bostadsområdet. Efter Helsingborgshems ändringar av hyreskontrakten blir parkeringsplatserna färre och kostnaderna för de boende högre.

I somras skickade Helsingborgshem ut information till samtliga 404 lägenheter i bostadsområdet Husensjö i Helsingborg om att de ändrar hyresgästernas hyresvillkor. I samband med byggnationen av två nya hyresfastigheter tas de fria parkeringsplatserna i området bort. De boende uppmanas istället att ställa sig i kö till hyrplatser.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De nya parkeringsplatserna, som är öronmärkta för varje hyresgäst, kostar 2100 kronor om året. Som kompensation för ändringen sänker Helsingborgshem årshyrorna i området med 1200 kronor. Ett 20-tal hyresgäster valde att bestrida ändringarna. ”Att påstå att vi får en hyressänkning är ju en indirekt lögn om man vill ha chans att behålla sin bil och fortfarande ha någonstans att parkera”, skriver en av hyresgästerna till hyresnämnden.

Annons

Hyresnämnden menar att Helsingborgshems intresse av att bygga nytt i området väger tungt. Det anses även vara rimligt att hyresgästerna får betala en högre summa nu när de får egna utmärkta platser.

Enligt Helsingborgshem ska det, trots fler boende och färre parkeringsplatser, finnas parkeringsplats åt alla. De platser som finns kvar efter ombyggnationerna ska räcka till 78 procent av lägenheterna. Enligt bostadsbolagets uträkningar har 70 procent av de boende i Helsingborg bil.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.