HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fri parkering tas bort − trots protester

Helsingborg Hyresgäster i Husensjö måste betala extra för sin parkering i framtiden. Hyresnämnden går på Helsingborgshems linje och beviljar ändring av hyresvillkoren.

Hyresgästerna i Husensjö har haft gratis parkering i bostadsområdet. Efter Helsingborgshems ändringar av hyreskontrakten blir parkeringsplatserna färre och kostnaderna för de boende högre.

I somras skickade Helsingborgshem ut information till samtliga 404 lägenheter i bostadsområdet Husensjö i Helsingborg om att de ändrar hyresgästernas hyresvillkor. I samband med byggnationen av två nya hyresfastigheter tas de fria parkeringsplatserna i området bort. De boende uppmanas istället att ställa sig i kö till hyrplatser.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

De nya parkeringsplatserna, som är öronmärkta för varje hyresgäst, kostar 2100 kronor om året. Som kompensation för ändringen sänker Helsingborgshem årshyrorna i området med 1200 kronor. Ett 20-tal hyresgäster valde att bestrida ändringarna. ”Att påstå att vi får en hyressänkning är ju en indirekt lögn om man vill ha chans att behålla sin bil och fortfarande ha någonstans att parkera”, skriver en av hyresgästerna till hyresnämnden.

Hyresnämnden menar att Helsingborgshems intresse av att bygga nytt i området väger tungt. Det anses även vara rimligt att hyresgästerna får betala en högre summa nu när de får egna utmärkta platser.

Enligt Helsingborgshem ska det, trots fler boende och färre parkeringsplatser, finnas parkeringsplats åt alla. De platser som finns kvar efter ombyggnationerna ska räcka till 78 procent av lägenheterna. Enligt bostadsbolagets uträkningar har 70 procent av de boende i Helsingborg bil.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem
Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Helsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.