Annons

Fyllda avlopp i Tollered

Nyheter ​Slitna fönster, trasiga tvättmaskiner och överfulla avloppsrör. Hyresgästerna i den lilla fastigheten utanför Lerum har inte haft det lätt den senaste tiden.

​Lena Teodorsson, 47, har bott i huset i sju år och är minst sagt trött på situationen.

– Det har varit kaos ända sedan jag flyttade hit. Även om jag är luttrad ska man inte behöva bo så här, säger hon uppgivet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I somras drev hon och en annan granne ett ärende till hyresnämnden med hjälp av Hyresgästföreningen. Listan på fel som skulle åtgärdas var lång.

Värden, Christer Ringhage, nekade till missförhållandena men hyresgästerna fick rätt på varje punkt. Därmed skulle man kunna tro att problemet var ur världen, men icke.

En månad efter hyresnämndens beslut är fortfarande ingenting fixat, enligt Lena Teodorsson som dock inte hoppas på särskilt mycket.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Nej, han kommer nog inte göra något, säger hon.

Christer Ringhage, tycker att det är fel att han tvingas åtgärda bristerna eftersom det är hyresgästerna som är skulden till dem, menar han.

I hyresnämnden sade han att han skulle vägra fixa felen, oavsett nämndens beslut. Ett påstående han nu backar ifrån.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Nej, det menade jag inte. Och det mesta är fixat redan.

Annons

Kommer du även åtgärda felen som du anser att hyresgästerna står bakom?

– Ja, det måste jag ju. Men jag tycker det är fel.

Senast den 31 augusti ska bristerna vara åtgärdade. Annars hotar vite om 10 000 kronor, enligt hyresnämndens beslut.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.