HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fyra miljoner till extraordinärt arbete

Gällivare Situationen för hyresgäster i Malmfälten är oroande. Hyresgästföreningen i Norrland lägger ökade resurser för att arbeta med stadsomvandlingens följder. Nu får arbetet ett tillskott på fyra miljoner kronor.

Det har knappast undgått någon att det sker stora förändringar i Malmfälten. Både i Malmberget och i Kiruna tvingas de boende att flytta från sina hem när gruvan hotar att sluka byggnaderna ovan jord. Inte minst drabbas hyresgäster kan få hyror som är avsevärt högre än tidigare.

Det är något Hyresgästföreningen region Norrland arbetar med. Nu har Hyresgästföreningens förbundsstyrelse valt att godkänna ett ekonomiskt tillskott till regionen. I går blev det klart att regionbudgeten får fyra miljoner extra för det som pekas ut som extraordinärt arbete i Malmfälten.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

”Pengarna ger oss möjlighet att fortsätta med en hög ambitionsnivå när det gäller våra insatser för hyresgästerna i Malmfälten”, skriver Hyresgästföreningen region Norrland i en information.

Annons

Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.