Annons

Fyra miljoner till extraordinärt arbete

Gällivare Situationen för hyresgäster i Malmfälten är oroande. Hyresgästföreningen i Norrland lägger ökade resurser för att arbeta med stadsomvandlingens följder. Nu får arbetet ett tillskott på fyra miljoner kronor.

Det har knappast undgått någon att det sker stora förändringar i Malmfälten. Både i Malmberget och i Kiruna tvingas de boende att flytta från sina hem när gruvan hotar att sluka byggnaderna ovan jord. Inte minst drabbas hyresgäster kan få hyror som är avsevärt högre än tidigare.

Det är något Hyresgästföreningen region Norrland arbetar med. Nu har Hyresgästföreningens förbundsstyrelse valt att godkänna ett ekonomiskt tillskott till regionen. I går blev det klart att regionbudgeten får fyra miljoner extra för det som pekas ut som extraordinärt arbete i Malmfälten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Pengarna ger oss möjlighet att fortsätta med en hög ambitionsnivå när det gäller våra insatser för hyresgästerna i Malmfälten”, skriver Hyresgästföreningen region Norrland i en information.

Annons

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.