HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly

Sundsvall Sömnbrist och huvudvärk. Familjen stördes av ett okänt ljud i flera år. Till slut flydde de hemmet. Men hyresvärden har ännu inte gett upp jakten på källan till störningen.
En glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.
Foto: Åsa Eriksson
Frid och fröjd. Familjen Nilsson pustar ut, tre års terror är slut.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om familjen Nilsson i Sundsvall som i tre år störts av ett dovt pulserande ljud i sin bostad.
Ingen förstår varifrån ljudet kommer och hyresvärden Mitthem har ägnat många timmar och kronor de senaste åren åt att lokalisera källan.

Kyl och frys har ljudisolerats och försetts med gummifötter, både hos Nilssons och deras grannar. De intilliggande lägenheterna har även genomsökts grundligt av Mitthem. Mats Lindholm, som jobbat länge med fastighetsförvaltning, säger sig aldrig ha stött på något så svårfångat ljud förut.
– Ofta brukar såna här ljud kunna lokaliseras till någon elektronisk utrustning som står och surrar hos hyresgästen själv eller hos en granne, men det har vi ju kollat och vi hittar inget sånt, berättar Mats i en tidigare intervju.

Läs ocksåKräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar?Montage av flera bilder. En silhuett av en kvinna, en man i fängelse och flyttlådor.

Det störande ljudet beskrivs som ett dovt pulserade lågmält ljud som ökar och minskar i styrka. Om dagarna, när det är mer liv och rörelse hos familjen, är inte ljudet lika tydligt som på kvällen och under natten.

Pappa Sebastian låg ofta sömnlös och mamma Linda hade en konstant huvudvärk. Yngsta barnet Maja vägrade sova och leka i sitt rum, där ljudet brukade vara som intensivast.

Annons
Maja och familjens storväxta valp Hercules.

Familjen Nilsson mådde allt sämre i sin bostad och för några månader sedan var gränsen nådd.
– När vi såg att en lägenhet blev ledig i närheten tog vi chansen direkt. Vi höll tummarna och fick den, berättar Linda Nilsson.

Nu har familjen äntligen fått ro.
– Vi är av med ljudet. Det är helt underbart. Barnen leker och sover gott i sina rum, huvudvärken har försvunnit och måendet är på topp. Äntligen, säger Linda.

Samtidigt fortsätter Mitthem jakten på ljudet. Men vill bara helt kort kommentera saken:

Annons

”Vi hyr ut lägenheten så fort vi är klara, dock finns det ingen prognos för det just nu”, meddelar boendesamordnare Satu Grönvall via mejl.

Läs ocksåMamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarnaKlipp från hotfulla sms och hyresnämnden i Malmö.
Lägenheten ligger i ett större huskomplex i Skönsberg i utkanten av Sundsvall.

Läs också Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Miljonvitet mot gymmet i Ewas hus upphävs Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.