HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gavlegårdarna firar 100 år med fikaturné

Gävle I år fyller kommunala Gavlegårdarna, ett av landets största och äldsta kommunala bostadsföretag, 100 år. Fika och plantering av äppelträd kommer att bli en del av firandet.
Foto: Lena Mattsson
Flaggorna i topp för Gavlegårdarna som firar 100 år i år.

I februari 1917 bildades Gavlegårdarna och blev ett allmännyttigt bostadsföretaget. När Gavlegårdarna började bygga kommunalt ägda hyresfastigheter var kravet att alla lägenheter skulle ha avlopp, el och vattentoalett.

”Företagets sätt att bygga kom att bli ett föredöme i hela landet”, skriver företagets nuvarande vd Cathrine Holgersson på Gavlegårdarnas hemsida. Hon konstaterar också att bredband och kylskåp numera är självklarheter men att mycket är sig likt trots allt, det behövs fler bostäder nu som då.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Gavlegårdarna kommer att uppmärksamma sin sekeldag i vår och sommar bland annat genom en fikaturné till hyresgästerna i de olika bostadsområdena runtom i kommun. Företaget kommer också att plantera Gästriklands landskapsäpple, Malmbergs gylling, i flera områden och arbeta med att förbättra utemiljöerna i stort och smått.

Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.