Annons

Göingehem skärper uthyrningsvillkoren

Östra Göinge Med siffrorna 13-12 fick femklövern i Östra Göinge igenom förslaget att skärpa uthyrningsvillkoren i det kommunala bostadsbolaget.
Torget i Broby, huvudort i Östra Göinge.

Från och med den första december tillåts inte längre personer med etableringsersättning hyra hos det kommunala bostadsbolaget Göingehem. Inte heller personer med försörjningsstöd bosatta i andra kommuner.

Det var efter en het debatt som förslaget röstades igenom. Carl Johan Dahlgren som är ordförande i Hyresgästföreningen Östra-Göinge-Osby var själv närvarande. Genom skrivelser och debattartiklar hade han försökt få medlemmarna i fullmäktige att ändra uppfattning. Men förgäves.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tycker det är för jäkligt och diskriminerande, säger han.

Annons

Men Magnus Nilsson som är gruppledare i för Kristdemokraterna försvarar beslutet.

– Det handlar om integration och att undvika segregationen ute i byarna och våra bostadsområden, säger han.

Annons
Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.
Läs också Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.