Annons

Grannar vägrade vittna

Hudiksvall ​​ De boende som hotats av en grannkvinna i Hudiksvall ville inte vittna inför tingsrätten om vad som hänt. Det var en av anledningarna till att värden Hudiksvallsbostäder förlorade i rätten och att kvinnan får bo kvar.
Förutom att hota har kvinnan också örfilat en vaktmästare, kastat tvätt i tvättstugan och förstört i sin lägenhet. Tingsrätten påpekar att det visserligen är olagligt att slå någon men att det inte är skäl nog för vräkning. Kvinnan döms att betala skadorna i lägenheten medan Hudiksvallsbostäder får betala rättegångskostnaderna.
– Det var inte helt oväntat att domen gick oss emot. Hyresgästerna som framfört klagomålen ville ju inte vittna i tingsrätten. Vi kommer inte att överklaga domen, säger Hudiksvallsbostäders vd, Nils-Erik Blomdahl.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Grannen misstänks ha satt fyr på lägenhetsdörren - "panikångest deluxe" Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Lämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.