Annons

Grannkonflikt i Helsingborg hoppas få lösning i hyresnämnden

Helsingborg Två grannar klagar på skrik och väsen från modulboendena i Laröd. De vänder sig nu till hyresnämnden för att få fastighetsägaren att göra en akustikmätning.
Foto: Pixabay

I skrivelsen till hyresnämnden framgår att grannarna till modulboendet i Laröd är irriterade på skrik och oväsen som kommer från modulboendet. De menar att ljudvolymen är så pass hög att de inte kunnat använda sin altan. De skriver att de måste stänga sina fönster och dörrar. De klagar även på att oljudet leder till dålig sömn, ont i magen, dåligt humör och en ständig nervositet.

De har kontaktat sin hyresvärd men anser att de inte fått den hjälp de behöver. Nu vänder de sig till hyresnämnden för medling och med en förhoppning om att värden gör en akustikmätning utomhus.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärden har fram till den 16 oktober på att komma in med ett yttrande, innan ärendet handläggs vidare av hyresnämnden.

För ett år sedan placerades två modulboenden för flyktingar i bostadsområdet Laröd utanför Helsingborg. Boendet är tillfälligt och rymmer nio lägenheter.

Annons
Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.