Annons

Grönt ljus för renovering på Vetterstorp

Västmanland Mimer får klartecken från hyresnämnden för att renovera 296 lägenheter på Vetterstorp. Bostadsbolaget hade vänt sig dit efter att två hyresgäster inte godkänt de planerade förbättringsåtgärderna.
Mimers renoveringar på Vetterstorp drar i gång i höst.

Den första etappen av renoveringarna drar i gång i höst som planerat.

Hyresgästerna får välja på tre olika nivåer av renovering. Arbetet beräknas ta fem sex veckor per lägenhet och hyresgästerna erbjuds evakueringsboende under den tiden.  Hyresnämnden anser att det ”inte är oskäligt” mot hyresgästen att de planerade åtgärderna genomförs, och ger därför klartecken till upprustningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt hyreslagen måste en hyresvärd ha hyresgästernas godkännande för att göra större förändringar i lägenheter, eller ha stöd av ett beslut i hyresnämnden.

Annons

I samband med ett stambyte vill Mimer passa på att rusta upp de 296 lägenheterna som ligger i kvarteret Pol- och Fixstjärnan på Narvavägen och Hammarbacksvägen på Vetterstorp.

De allra flesta hushåll – 294 stycken – godkände planerna tämligen omgående. Men två hyresgäster skrev inte på papprena och därför vände sig Mimer till hyresnämnden för att få tillstånd att genomföra renoveringen ändå.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.