HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Grönt ljus för renovering på Vetterstorp

Västmanland Mimer får klartecken från hyresnämnden för att renovera 296 lägenheter på Vetterstorp. Bostadsbolaget hade vänt sig dit efter att två hyresgäster inte godkänt de planerade förbättringsåtgärderna.
Mimers renoveringar på Vetterstorp drar i gång i höst.

Den första etappen av renoveringarna drar i gång i höst som planerat.

Hyresgästerna får välja på tre olika nivåer av renovering. Arbetet beräknas ta fem sex veckor per lägenhet och hyresgästerna erbjuds evakueringsboende under den tiden.  Hyresnämnden anser att det ”inte är oskäligt” mot hyresgästen att de planerade åtgärderna genomförs, och ger därför klartecken till upprustningen.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Enligt hyreslagen måste en hyresvärd ha hyresgästernas godkännande för att göra större förändringar i lägenheter, eller ha stöd av ett beslut i hyresnämnden.

Annons

I samband med ett stambyte vill Mimer passa på att rusta upp de 296 lägenheterna som ligger i kvarteret Pol- och Fixstjärnan på Narvavägen och Hammarbacksvägen på Vetterstorp.

De allra flesta hushåll – 294 stycken – godkände planerna tämligen omgående. Men två hyresgäster skrev inte på papprena och därför vände sig Mimer till hyresnämnden för att få tillstånd att genomföra renoveringen ändå.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.