HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Renovering avgörs i hyresnämnden

Västmanland Mimer planerar att göra en omfattande renovering av 296 lägenheter i Vetterstorp. Men åtgärderna har ännu inte fått klartecken eftersom två hyresgäster inte godkänt dem.

Nu vänder sig Mimer till hyresnämnden med hopp om att få igenom ändringarna där.

I samband med ett stambyte vill Mimer passa på att rusta upp 296 lägenheter i kvarteret Pol- och Fixstjärnan på Narvavägen och Hammarbacksvägen i Vetterstorp.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Förra hösten informerade Mimer hyresgästerna om planerna på ett bomöte och i ett informationsbrev. 294 av 296 hushåll har godkänt de planerade åtgärderna. Men två hyresgäster har inte skrivit på papprena och därför har Mimer ansökt till hyresnämnden om tillstånd till ombyggnadsåtgärder.

Men enligt Mimers områdeschef Leif Lindberg innebär detta inte att renoveringen försenas. En annan tvist kom emellan.

– Det här har inte försinkat oss alls i dagsläget, i och med att vi har haft en bygglovsupphandling som överklagades. Vi ser inget hinder för att genomföra de planerade renoveringarna, säger Mimers områdeschef Leif Lindberg.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Han syftar på den upphandlingstvist med byggföretaget Carpenter i Mälardalen AB som förvaltningsrätten i Uppsala avgjorde till Mimers fördel i december.

I ansökan till hyresnämnden skriver Mimer att husen byggdes i slutet på 1950-talet och att man inte gjort något stambyte eller större renoveringar sedan dess.

Stammarnas dåliga skick har medfört många vattenskador de senaste åren i fastigheterna. I samband med att stammarna byts vill Mimer passa på att renovera badrum och kök för att få en modern standard.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Den första etappen av renoveringen börjar i höst som planerat. Arbetet i lägenheterna beräknas ta fem-sex veckor. Under den tiden kommer hyresgästerna erbjudas evakueringslägenheter.

Annons

Hyrorna kommer att höjas efter renoveringarna. Hyresgästerna har fått välja mellan tre olika nivåer när det gäller omfattningen av renovering, som medför olika hyreshöjningar.

Hyresnämnden har ännu inte kallat till sammanträde i ärendet.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.