HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grums höjer hyran med 1,2 procent

Grums Hyresgästföreningen och kommunala Grums hyresbostäder AB har kommit överens om nya hyror för 2019. Resultatet blev en höjning på 1,2 procent.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyresgästföreningen och Grums hyresbostäder har förhandlat klart om nästa års hyror.

Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att det är en överenskommelse som sätter fokus på effektiviseringar kring driftskostnaderna i företaget.

De menar att överenskommelsen kommer att göra det möjligt med både fortsatta investeringar och planerat underhåll.

Läs ocksåVd:n tror inte på lågprisrust

– Enligt mig en bra uppgörelse för båda parter, säger Claes Carling som är förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i pressmeddelandet.

Wainy Semmelmayer som är vd på Grums hyresbostäder håller med.
– Vi gick ut med att vi ville ha 1,49 och landade på 1,2 och det får jag säga att vi är nöjda med. Det var en bra förhandling, säger hon till Hem & Hyra.

Att höjningen blir lägre än de önskat gör att man får dra ner lite på underhållet och driftskostnaderna.
– Visst får vi göra avkall på underhållet men vi höjde ändå underhållsbudgeten med nästan 1,5 miljoner kronor så det var ändå ganska mycket, säger Wainy Semmelmayer.

Läs ocksåHöjda hyror hos privatvärdar i Kungsbacka och Mölndal

Höjningen träder i kraft första januari och innebär en höjning med 72 kronor per månad för den som i dag har en hyra på 6000 kronor.

– Hyresgästföreningen och företaget kom också överens om att tillsammans informera bättre om hur tvättstugorna ska skötas och användas, säger Claes. Dessutom ska det bli en informationsinsats kring den framtida sophanteringen. Det här är viktiga vardagsfrågor som vi tillsammans, Hyresgästföreningen och fastighetsägaren, ska arbeta med. Om trivseln och ordningen i våra bostadsområden ska bli ännu bättre så måste de som bor där få bra information om hur allt ska fungera, säger Claes Carling.

Läs också De vill stoppa massflykt från Åkra Värmdö Bostäder höjer hyran Hård strid om hyrorna i nytt Uppsalakvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.