HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Halmstadvärd lyckades inte höja hyran

Halmstad Lägre kvadratmeterhyra jämfört med andra lägenheter. Det var orsaken till att Halmstadvärden på ett bräde ville höja hyran med över tusen kronor. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort.
Foto: Pixabay/Gry Ellebjerg

Bostadsrättsföreningen mitt i centrala Halmstad äger många lägenheter varav flera hyrs ut till hyresgäster. Plötsligt ville föreningen höja hyran i en av bostäderna med motiveringen att dess kvadratmeterhyra var lägre än andras.

Men hyresgästen vägrade och värden kontrade med att pröva ärendet i hyresnämnden. Hyresgästen menade att hennes kvadratmeterhyra skulle vara lägre då hon för några år sedan, i motsatt till andra, hade avstått från en renovering.

Läs ocksåStor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll

Hyresnämnden i Göteborg avslår bostadsrättsföreningens begäran att få höja hyran. Enligt nämnden är det inte skäl nog att de andra lägenheterna har högre hyror. Om bostadsrättsföreningen skulle ha haft någon chans hade det behövts en mycket noggrannare utredning av jämförbara lägenheters hyresnivåer. Så var inte fallet nu, enligt nämnden.

Den aktuella lägenheten är en femma på 126 kvadratmeter med en hyra på 10 540 kronor. Värden vill höja till 11 710 kronor.

Läs också Urinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott I Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden Sommarjobbet blev en fullträff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.